Hvad koster 3D grafik

af | 23 jul, 2021

3D grafik bliver mere og mere populært, og det findes efterhånden overalt, lige fra i computerspil, til film og forskellige slags reklamer. Denne popularitet har gjort, at mange virksomheder er nysgerrige på hvad 3D grafik koster, hvilket er et vanskeligt spørgsmål at svare på, da det afhænger hvor stor en opgave der skal løses. I denne artikel vil vi gøre rede for, hvilke faktorer der påvirker prisfastsættelsen, hvordan du kan bruge 3D grafik i din markedsføring, samt give dig en idé om hvor stort et budget du skal lægge for dit projekt.

Hvilken type opgave skal løses?

3D er et værktøj, på samme måde som en hammer. Prisen på et stykke arbejde, afhænger derfor også af, om du skal hænge et billede op, eller om du skal bygge et hus. Prisen på 3D grafik kan derfor være alt fra nogle få tusinde kroner og op til flere millioner. Det kommer helt an på hvor stor og hvor tidskrævende opgaven vil være. Det er selvsagt billigere at få produceret et billede til en reklame, end det er at få lavet en avanceret simulation, til f.eks. medicinsk brug.

Hvis du går og overvejer at benytte dig af 3D grafik, er det derfor en god idé at beskrive din opgave så tydeligt og præcist som muligt, til den der skal løse den. Det gør det lettere for vedkommende at give et realistisk estimat af hvad prisen vil være. Ligesom i de fleste andre brancher, der sælger serviceydelser, afhænger den endelige pris af størrelse på projektet og det estimerede antal timer.

Har man flere projekter man ønsker udført, kan det i nogle tilfælde være en fordel at få et samlet tilbud,
på alle opgaver og på den måde få en skarp pris. Uanset hvordan man vender og drejer det, er det dog stadig antallet af timer, der er afgørende for hvad den endelig pris bliver.

Hvad kan jeg bruge 3D grafik til?

De fleste vil umiddelbart tænke på animerede reklamefilm, når de hører ordet 3D grafik, men 3D grafik benyttes i mange forskellige sammenhænge. Det er blevet en vigtig del af markedsføringen i mange brancher, og det er ikke ualmindeligt at en virksomhed bruger rigtig mange penge på 3D design- animation- og grafik. Det kan være alt fra små korte animationer til længere info videoer, eller fotorealistiske billeder.

Brugen af fotorealisme vinder mere og mere frem og det kan i de fleste tilfælde, være billigere end at skulle hyre en fotograf, der skal tage flere hundrede billeder for at opnå det perfekte resultat.
Fordelen ved 3D grafik er, at man kan sætte en scene eller en baggrund op en enkelt gang, og arbejde ud fra denne, og opnå et perfekt resultat hver gang. Der hvor fotorealisme virkelig kommer til sin ret, er i detaljen. Det kan f.eks. være fedtfingre på et vindue, eller støv på et gulv. Alt er muligt, men det er tidskrævende og har selvfølgelig indflydelse på prisen.

En af de mest anvendte former for 3D grafik er korte animationsvideoer, der fortæller om et produkt eller en ydelse. Mange virksomheder, har med stor succes benyttet sig af en 3D karakter, som en slags ambassadør for deres produkt, brand eller virksomhed. Her er fordelen, at man kan skabe en unik og genkendelig karakter, der kan benyttes i alle typer animationsvideoer og grafisk materiale.
Alt efter produkt, brand, eller virksomhedstype, kan karakterens personlighed formes, så den passer til den tone, eller det image man ønsker at brande sig på. Også her er mulighederne uendelige og det er kun fantasien der sætter grænser.

Hvorfor skal jeg benytte mig af 3D grafik?

En god grund til at benytte sig af 3D grafik er, at stort set intet er umuligt. Markedet er altid i udvikling og teknologien bliver kun bedre og bedre. Især efter at A.I. (kunstig intelligens) er blevet implementeret i teknologien. Det har bare gjort mulighederne endnu større, da A.I. er stand til at gøre de samme ting som mennesker, bare hurtigere og bedre.

Et godt eksempel på hvad 3D grafik kan gøre for en virksomhed og dens markedsføring, er at skabe fotorealistiske billeder, der ellers ville kræve en fotograf der rejste jorden rundt, for at tage de nødvendige billeder. Med 3D grafik kan alle de forskellige billeder laves fra én lokation, bag en computer, og levere et lige så tilfredsstillende resultat, hvis ikke bedre. Fotografer er desuden afhængige af tilgængelighed, lys og vejrforhold. Det er en 3D designer ikke. Alt det kræver er en computer og en internetforbindelse, for at vedkommende kan skabe realistiske og virkelighedstro billeder.

Læs mere om, hvorfor alle virksomheder skal bruge 3D billeder her.

Få et tilbud på 3D grafik

Hvis du er interesseret i at høre mere om hvordan du kan bruge 3D grafik i din markedsføring, eller har du allerede besluttet dig for at benytte dig af 3D til at booste din markedsføring og virksomhed, så er du mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Skriv en kommentar
Send os en besked