Tips og tricks til bedre tekster

af | 6 mar, 2022

Som virksomhed kan du ikke komme udenom tekstforfatning. Det kan være du vil fortælle dine potentielle kunder om dine produkter eller fremhæve nogle gode historier om virksomheden. En ting du i hvert fald sørge for, er forfatning af tekster til din virksomheds hjemmeside. Det er dog ikke lige til at skrive en tekst til virksomheden. Hvis dine tekster ikke er gode, så kan det ende med at koste virksomheden potentielle kunder. Du skal tænke over, hvad du gerne vil fortælle med dine tekster, samt hvordan du vil gøre det. Hvis du vil have nogle gode tips til, hvordan dine tekster kan sidde lige i skabet, så giver vi dig her 5 gode tips til, hvordan du skriver gode tekster.  

Fastlås dig på et emne

Inden du går i gang med forfatning af tekst, så bør du have en klar ide om, hvad dine tekster skal handle om. Find et emne som din tekst skal forholde sig til. Det kan blive en kludret tekst, hvis du ikke holder dig inden for emnet, og det vil forvirre læseren endnu mere, hvis de er i tvivl om, hvad de læser om.

Skriv en masse idéer ned til emner, du gerne vil skrive om. Det kan gøre det lettere for dig at skrive. Du kan prøve at overveje, hvilken situation dine potentielle kunder står i, så du kan komme dem i forkøbet, og dermed opfylde deres behov. Du kan også prøve at lave personaer ud fra virksomhedens målgruppe og tænke deres mulige tankegang, når de søger efter svar på nettet. Du kan også opstille en række problemstillinger, som de potentielle kunder kunne have og skrive tekster, der besvarer disse. Det kan også være, at det indhold du ser som godt content ikke lige falder i målgruppens smag.

Du kan prøve at tjekke nogle af dine konkurrenters tekster ud. Hvis deres hjemmesider klarer sig godt, kan deres tekster sagtens have indflydelse på dette. Husk også at få vigtige keywords flettet ind i teksten, så de stadig passer til tekstens emne.

Overskrifterne er nøglen

De fleste læser kun overskrifterne på tekster, og vurderer, om de kan bruge teksterne til noget. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at fange folk gennem dine overskrifter. Dine overskrifter skal derfor være lokkende, relevante og præcise.

Du kan prøve at skrive forskellige overskrifter til dine tekster, og derefter udvælge den bedste. Dine overskrifter kan også indeholde spørgsmål eller påstande. Du kan også vende dine overskrifter med dine kollegaer, så du kan få andre øjne til at bedømme dine overskrifter.

Du behøver ikke skrive din overskrift som det første. Du kan sagtens vente med at skrive den, til du har skrevet selve brødteksten. Dermed kan du, ud fra brødteksten, få inspiration til en god og passende overskrift.

Hold det simpelt

Alt efter hvad emnet til dine tekster er, så kan længden på dine tekster variere. Det er dog vigtigt ikke at skrive alt for lange tekster om ligegyldige ting, da det kan blive kedeligt for læseren. Sørg for at skrive dine tekster så korte og præcise som muligt. Læseren bruger få sekunder på at læse en tekst online. Vær derfor præcis og kortfattet i dine tekster og se kritisk på hver eneste sætning du skriver. Tænk over, hvorfor den skal med, og om hver sætning egentlig har relevans for emnet.

Du kan vælge at gøre brug af punktopstillinger, citater og billedtekster, da disse er mere fængende, og er lettere for læseren at scanne hurtigt igennem. Det er typisk også disse tekster, læseren ser allerførst.

Tegnsætning er vigtigt

Du har sikkert læst nogle tekster før, hvor kommaerne er smidt ind til højre og venstre. Selvom du forstår meningen med teksten, så er korrekt tegnsætning lig med troværdighed og overskud for mange potentielle kunder. Det kan også virke forstyrrende med for mange kommaer, og teksten kan være svær at læse med for få. Det kan også let komme til at skygge for tekstens budskab.

Du skal derfor gøre op med dig selv, om du vælger at sætte grammatisk komma, eller om du vil bruge de nye kommaregler. Hvis du er i tvivl om, hvad forskellen på de to er, så kan du læse mere om det her.

Du kan også få andre til at tjekke dine tekster igennem, når du er færdig. Alle kan komme til at overse de mindste slåfejl eller glemme nutids r. Derfor er det en fordel at have nogen til at læse dine tekster, så du også kan få en ny synsvinkel på dem. Dermed er du sikker på, at din tekst er støvsuget for fejl, så de også virker mere professionelle, når de først er lagt ud på internettet. Især når det gælder tekstforfatning til hjemmeside.

Har du brug for hjælp til tekstforfatning?

Hvis du kunne bruge noget hjælp til din virksomheds tekstforfatning, og føler det er svært at blive ekspert i, så kan vi sagtens hjælpe dig med at skrive gode tekster. Vi kan skrive tekster til din hjemmeside, men vi kan også skrive backlink tekster til din virksomhed.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvilke former for tekstforfatning vi kan hjælpe dig med.

Skriv en kommentar
Send os en besked