Sådan skriver du SEO venlige tekster

af | 23 mar, 2022

Når man skal skrive tekster til sin hjemmeside eller sin blog, så er det nødvendigt at have gode SEO tekster, men hvad er SEO tekster? Hvis du ikke har hørt om SEO tekster før, så kan vi godt forstå, at du måske er lidt forvirret over dette begreb. SEO står for Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering på dansk) og er et af de vigtigste værktøjer, når det kommer til at sikre, at ens hjemmeside bliver set når i Google søgeresultater. Hvis du har en hjemmeside som du gerne vil have frem i søgeresultaterne, og gerne vil vide, hvordan man skriver SEO tekster, så kan du læse mere om dette spændende emne i denne artikel.

Hvad er SEO tekster?

SEO tekster er tekster, som er skrevet med henblik på at blive vist i Googles søgeresultater. Måden man opnår dette på er ved hjælp af søgeord, som man har analyseret sig frem til, at folk søger på, når de søger på informationer, produkter eller ydelser, der relaterer til det, hjemmesiden tilbyder. Når man skal lave en analyse af søgeord til en hjemmeside, kan man benytte sig af forskellige typer af SEO værktøjer til formålet.

Nogle af de mest populære værktøjer til formålet er SEMrush og Ahrefs. Disse SEO værktøjer gør dig i stand til at finde præcist de søgeord, som folk bruger, når de skal finde de produkter eller ydelser, en hjemmeside tilbyder. Søgeord er ofte mere en sætning, end det er et decideret ord. Ikke sagt at enkelte ord ikke kan bruges som søgeord, men oftest bruger folk en kort sætning eller flere ord når der søger på Google.

Folk der leder efter et nyt TV, skriver sjældent TV, når de søger på Google. I stedet skriver de ting som ”billigt tv” eller ”bedste tv til prisen”. Hvis man blot skriver TV, vil man nemlig få vist en masse irrelevante sider, som ikke har noget med ens søgeintention at gøre. Jo mere specifik man kan være, jo bedre, da det giver den, der søger en større chance for at finde præcist det, som vedkommende leder efter.

Hvordan skriver man SEO tekster?

Når man har fundet og udvalgt sine søgeord, så skal man i gang med at skrive selve teksterne, som de skal bruges i. Det gælder om at bruge sin søgeord så naturligt som muligt, og ikke bare spamme teksten med søgeordene. I de tidlige dage med SEO kunne man blot gentage sit søgeord om og om igen, og på den måde opnå en høj ranking på det udvalgte søgeord. De dage er heldigvis ovre og det kræver meget mere i dag.

Som sagt, så skal ens søgeord indgå i teksten på en naturlig måde. Et andet kriterie er, at ens søgeord ikke bliver nævnt alt for mange gange. For at skrive gode SEO artikler skal man holde sig til at nævne det primære søgeord ca. 18-20 gange og sekundære søgeord 3-10 gange, per tusinde ord. Det er ikke en fasttømret regel, men nærmere et estimat baseret på de retningslinjer, som Google har udstukket.

Det er også vigtigt at ens SEO artikler og tekster, er relevante hele vejen igennem og at man bakker dem op, med andre relevante keywords. Her menes der ikke sekundære keywords, men nærmere keywords som er relevante i den forstand, at de også har noget med emnet at gøre. Hvis man for eksempel skriver en artikel om forskellige typer af øl, kan man med fordel også nævne et søgeord som f.eks. ”danske bryggerier”

Har du brug for hjælp til dine SEO tekster?

Har du læst denne artikel til ende, men syntes stadig, at det lyder svært at skrive gode, SEO tekster eller SEO artikler, så fortvivl ej. Vi har et helt hold af tekstforfattere siddende, der også har stor erfaring med SEO. Vi har derfor al den ekspertise og erfaring, som er nødvendig for at skrive gode SEO tekster og SEO artikler til din hjemmeside, webshop eller blog. På den måde er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt.

At skrive SEO artikler og gode SEO tekster kan være forholdsvis kompliceret, og medmindre man har mod på at sætte sig ind i hvad SEO er og hvordan man benytter sig af det, så kan det være en stor og til tider uoverskuelig opgave. Vi anbefaler dog altid, at man som minimum sætter sig ind i, hvordan SEO virker, så man på den måde, også kan få en bedre forståelse for de ting, vi implementerer på din hjemmeside.

Uanset om du har brug for at få skrevet gode, SEO tekster fra bunden, eller om du allerede har færdige tekster, der blot skal optimeres, så kan vi hjælpe dig. Vi er altid klar på at tage en uforpligtende samtale om dine behov, og om hvordan vi kan hjælpe dig med at opfylde dem. Du kan kontakte os via knappen under denne artikel, eller give os et ring, hvis du gerne vil vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig med din SEO.

Skriv en kommentar
Send os en besked