Sådan implementerer og bruger du dine søgeord

af | 15 mar, 2022

En af de mest fundamentale aspekter af SEO, er dine søgeord. De alene kan være med til at øge trafikken på en hjemmeside betragteligt. Det er derfor ikke kun vigtigt, at man ved, hvordan man foretager en søgeordsanalyse, men også hvordan man implementerer og bruger sine søgeord korrekt. Det kan godt være, at det lyder kompliceret, og det kan det da også være i nogle tilfælde, men i realiteten er det ikke så slemt og det er noget som de fleste kan lære. Er du nysgerrig på at lære mere om hvordan du bruger og implementerer de søgeord du har fundet frem til i din søgeordsanalyse, så kan du læse mere i dette indlæg.

Inden du begynder på din tekst

Når du har fundet dine søgeord, er det i princippet blevet tid til at starte på din tekst, men inden du gør det, så er det en god idé at sætte sig ned og prøve at tænke teksten igennem, i forhold til hvordan du vil bruge dine søgeord. Der var en gang, hvor man bare kunne smide sine søgeord ind overalt, men sådan er det langtfra nu om dage. I dag skal dine søgeord indgå naturligt i sætningerne og teksten skal hænge sammen.

Hvis ikke dine søgeord ikke indgår på en naturlig måde, så kan du i værste fald ende op med at få den modsatte effekt, at det der var formålet med dine søgeord. Hvis dine søgeord er plottet ind i din tekst på unaturlige måder og i sætninger, der ikke giver mening, risikerer du at Google straffer din hjemmeside i stedet for at belønne den for det arbejde, du har gjort med at finde og implementere relevante søgeord.

Når du skal bruge dine søgeord

Efter du har gennemgået, hvordan du kan bruge dine søgeord, så er det blevet tid til at skrive selve teksten. I mange tilfælde kan dine søgeord endda være med til at inspirere dig til, hvordan du skal skrive teksten. Nogle søgeord kan være utroligt svære at implementere i sin tekst, fordi at de ikke giver mening set ud fra et grammatisk perspektiv. Det kunne for eksempel være et søgeord som ”autoværksted køge pris”.

Hvis man analyserer sig frem til sådanne søgeord og finder dem attraktive både på grund af det antal søgninger, det har per måned, samt hvor høj sværhedsgraden, for at ranke på dem er, så er man nødt til at tænke kreativt for at få dem implementeret naturligt på sin hjemmeside. Det er svært at få dem til at passe ind, men det kan bestemt lade sig gøre, hvis man blot formår at tænke en smule kreativt og ud af boksen.

Hvad skal man være opmærksom på når man bruger søgeord?

Når det kommer til at bruge sine søgeord i en tekst, så er der flere ting, som man skal være opmærksom på, og have i baghovedet, når man skriver sin tekst. Først og fremmest skal man hele tiden holde tungen lige i munden for at sikre sig, at man nu også bruger søgeordene på en naturlig og flydende måde i teksten. Derudover skal man også være opmærksom på, at man ikke bruger sine søgeord alt for mange gange.

Ens keyword density (eller søgeordstæthed på dansk) skal helst ikke være alt for høj. Hvis den er alt for høj, så vil Google opfatte det som spam og ignorere eller straffe din side i stedet for at belønne den. Der findes ikke en fast grænse for, hvor høj, ens keyword density må være, men et udgangspunkt omkring 1,5% – 3%. kan man godt holde sig til, selvom det er en generel antagelse og ikke noget, som Google har meldt ud.

I de gode gamle dage kunne man blot taste det samme søgeord ind på en side 50.000 gange, og så ville man ranke på det pågældende søgeord. Sådan er det heldigvis ikke mere og man kan som udgangspunkt regne med, at en tekst på 1000 ord kan indeholde det samme ord ca. 20-25 gange uden at det bliver opfattet negativt. Hvis man blot skriver en naturligt flydende tekst, så kan man for det meste være rolig.

Har du brug for hjælp til dine tekster?

Hvis du har læst dette blogindlæg til ende, så har du måske indset, at det med søgeord og tekster, faktisk er lidt mere kompliceret, end du havde regnet med, og at du måske har brug for hjælp til dine tekster. Hvis dette er tilfældet, så kan vi hjælpe dig. Vi har både erfaringen og ekspertisen, når det kommer til tekstforfatning, men også, når det kommer til at finde, bruge og implementere søgeord.

Du er derfor mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig, både i forhold til at forfatte dine tekster, men også til at finde, bruge og implementere dine søgeord for dig. Du kan ente finde os på vores kontor på Dalbygade 40T i Kolding eller sende os en mail eller give os et ring. Det er helt op til dig. Vi er altid klar til en uforpligtende snak, ligesom vi altid har kaffe på kanden.

Skriv en kommentar
Send os en besked