Find den bedste webshop platform

af | 7 feb, 2022

Står du og overvejer at åbne din egen webshop? Enten fordi at du har en hobby, som du gerne vil se, om det er muligt at tjene nogle penge på, eller fordi at du allerede har en forretning, og nu også ønsker at sælge dine produkter online. Uanset baggrunden for, hvorfor du gerne vil åbne en webshop, så er det en god idé at sætte sig ind i de forskellige løsninger, der findes derude, for at finde ud af hvilken løsning og/eller platform, der passer bedst til dine eksakte behov. I dette blogindlæg vil vi beskrive nogle af de forskellige løsninger og platforme, der findes på internettet og belyse, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige.

Hosted eller open source løsning?

En af de første beslutninger du skal tage, når du skal i gang med at åbne din webshop, er hvilken form for løsning, du vil benytte dig af. Hvis man ikke har erfaring med webshops, så kan det være noget af en udfordring at finde ud af, hvilken løsning, der vil være den bedste for dig og din webshop. Der er fordele og ulemper ved begge typer af løsninger, hvilket vi vil prøve at forklare og beskrive herunder.

Open source løsninger

En open source løsning egner sig bedst til dem, der allerede har en grad af viden omkring webshops, og hvordan man sætter dem op. Det vil sige at du skal have en vis form for kendskab til kodning, medmindre du har tænkt dig at betale en programmør for at stå for den del. Det giver dig dog en vis mængde af frihed, i forhold til design og udseende på din webshop, så hvis du enten har forstand på at kode, eller har tænkt dig at hyre en til at gøre det for dig, så er en open source løsning måske den bedste løsning for dig.

WooCommerce
Denne løsning er god for dig, der allerede har et vist kendskab til WordPress. WooCommerce er i princippet blot et plugin, du kan installere på din WordPress hjemmeside, hvilket gør det forholdsvis let at komme i gang med. Du skal blot installere WooCommerce, og så er du mere eller mindre klar til at gå i gang.

Magento
Magento er en noget mere krævende løsning end WooCommerce. Magento er gratis og let at downloade fra deres hjemmeside. Der hvor Magento bliver krævende, er når man skal i gang med opsætningen. Det kræver nemlig en vis mængde af viden, når det kommer til at kode webshoppen.

PrestaShop
PrestaShop er på mange måder en mellemting mellem WooCommerce og Magento. Det kræver stadig, at man har kendskab til kodning eller en programmør, der kan hjælpe med kodningen. PrestaShop er mindre kompleks en Magento, og man kan lettere komme i gang, selvom man ikke erfaring med at kode selv.

Inden du beslutter dig for en open source webshop

Der findes selvfølgelig også andre open source løsninger, men de tre ovenstående er de mest populære. Inden du bestemmer dig for at benytte dig af en open source løsning, bør du gøre op med dig selv, om du har de tekniske kompetencer, der kræves eller som minimum, hvordan du skaffer dem. Det kan du enten gøre ved at lære, hvordan man gør, eller også kan du ansætte en, der kan tage sig af den del af opgaven.

Hostede løsninger

Når det kommer til hostede løsninger, så findes der et utal af forskellige udbydere, og det kan derfor en jungle at skulle finde rundt i. Derfor har vi valgt at tage udgangspunkt i nogle af de mest populære løsninger. Fordelen ved en hosted løsning er, at alt arbejdet i forhold til kodning og design allerede er gjort, og du skal blot erstatte tekst og billeder med dine egne. Derudover er der ikke nogen overraskelser i forhold til, hvad man betaler for denne løsning i og med, at udgiften er den samme hver måned.

Shopify
Shopify er mere eller mindre den mest populære løsning, når det kommer til en hosted webshop platform.
Fordelen ved at bruge Shopify, udover de faste udgifter og de mange forskellige templates man kan vælge imellem, er at det ikke er en dansk løsning, hvilket gør det nemmere, hvis man ønsker at sælge sine varer i udlandet. Shopify er også en fin løsning, hvis man vil nøjes med at fokusere på det danske marked.

Squarespace
Der er delte meninger, når det kommer til Squarespace. Hvis vi skal tage fordelene først, så tilbyder Squarespace både hjemmeside og webshop i et, og det er derfor utroligt nemt at komme i gang. Der hvor nogle stejler, er i forhold til at SEO-optimere sin hjemmeside. Squarespace siger, at de har gjort det let for dig, hvilket det også i princippet er. Det er bare ikke altid at det virker optimalt med Google.

DanDomain
Hvis du gerne vil have en løsning, der er så let at gå til som overhovedet muligt, så er DanDomain måske den rigtige løsning for dig. DanDomain kan sørge for både hjemmeside og webshop, ligesom du kan købe dit domænenavn via deres hjemmeside. DanDomain udmærker sig med sin gratis support, gratis kurser og en generel brugervenlig webshop løsning. Ligesom med Shopify, betaler man et fast beløb hver måned.

Hvilken webshop platform bør man så vælge?

Det er faktisk ret simpelt. Hvis du ønsker at have fuld kontrol over din webshops udseende og generelle design, samt have et vist kendskab til kodning, eller kan betale dig fra det, så er en open source løsning nok det bedste for dig. Det giver dig frihed til at lave din webshop præcis som du vil have den og optimere og ændre den løbende, hvis der skulle være brug for det.

Har du derimod ikke kendskab til kodning eller kendskab til, hvordan man bygger en hjemmeside eller webshop generelt, så bør du gå med en hosted løsning. Udover at der betales et fast beløb hver måned, og dermed ingen overraskelser er, så er der også rig mulighed for at få hjælp til eventuelle problemer, du måtte stå overfor, enten ved hjælp af udbyderens support, eller deres community forums.

Kan du stadig ikke finde rundt i det med hjemmesider og webshops, så er du mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak eller et uforpligtende tilbud. Vi kan tilbyde både hjemmeside og webshop, ligesom vi kan stå for al opsætning og efterfølgende optimering. Du kan kontakte os direkte ved at klikke på ”Kontakt” knappen herunder.

Skriv en kommentar
Send os en besked