Derfor skal man optimere sin hjemmeside

af | 12 mar, 2022

Der kan være mange grunde til at man har en hjemmeside, men hvis man har en virksomhed som er til stede online, så er det vigtigt at ens hjemmeside er SEO optimeret. Grunden til dette, er at det er vigtigt for en virksomhed at så mange som muligt, kan se og få adgang til hjemmesiden, især hvis der er tale om en hjemmeside som sælger sine produkter online. Hvis ingen kan finde hjemmesiden, så sælger virksomheden heller ikke nogen produkter. Derfor er synlighed altafgørende for en virksomhed, som sælger sine produkter eller ydelser på internettet. I denne artikel kan du læse mere om hvorfor og hvordan man bør optimere sin hjemmeside.

Hvorfor optimere sin hjemmeside?

Som vi allerede har været inde på, så er den primære grund til at man bør optimere sin hjemmeside, at man på den måde bliver mere synlig i Googles søgeresultater. Alle vil ligge nummer 1 på Google, og det er der da også en god grund til. Studier viser nemlig, at mere en 25% af  besøgende klikker på den første URL i søgeresultaterne, og samtidig så bliver 95% af de besøgende på side 1 og klikker sig aldrig videre til side 2.

Allerede her, burde det være tydeligt for enhver, hvor vigtigt det er for en virksomhed, at ligge på side 1 i Googles søgeresultater. Det er dog ikke en nem opgave, og det kræver en omfattende optimering af hjemmesiden, men hvis det bliver gjort ordentligt, så er det muligt at bringe enhver virksomhed op i toppen af søgeresultaterne. Det kræver dog at man får alle aspekter af optimeringen, implementeret korrekt.

Hvordan optimerer man sin hjemmeside?

Når det kommer til optimering af hjemmeside til Google, så er der en del faktorer der skal kigges på. En af de ting man bør få gjort, som noget af det første, er at få udført en søgeordsanalyse. Hvordan man gør det, kan du læse mere om i Sådan laver du en søgeordsanalyse, som du finder på vores blog. Når du har fundet dine søgeord, kan du benytte dig af Topic Clusters, til at få dem struktureret ordentligt fra starten.

En anden ting som du skal have optimeret, er dine meta titler- og beskrivelser. Din meta titel og meta beskrivelse er det, som der bliver vist til brugerne på Google, når du dukker op i søgeresultaterne. Menneskehjernen opfanger lynhurtigt om det er interessant, så disse titler- og beskrivelser skal sidde lige i skabet, ellers risikerer du at brugerne ignorere dig, og hopper videre til den næste på listen.

Linkbuilding er også en faktor som man ikke må overse. Ved at få andre relevante hjemmesider til at linke til din hjemmeside, opfatter Google din hjemmeside som mere troværdig, og vil derfor rangere den højere. Det er også vigtigt, at din hjemmeside loader hurtigt og at den fanger brugerens opmærksomhed med det samme. Dette optimerer man ved at bruge korrekte billedstørrelser, og et CTA som fanger brugeren.

Er det svært at optimere sin hjemmeside?

Som du kunne læse i det ovenstående afsnit, så er der en del man skal have kigget på, når det kommer til at optimere sin hjemmeside. Det er noget man sagtens kan gøre selv, men det kræver at man tilegner sig viden på området, da det godt kan være utroligt kompliceret hvis man ikke ved hvad man laver. Hvis man ikke har nogen erfaring  på området, kan det være en god idé at hyre nogen til at stå for optimeringen.

På denne måde bliver det gjort ordentligt fra starten, og af nogle der ved hvad der kræves og hvordan man gør. Når man skal finde nogen til at optimere sin hjemmeside, så skal man først og fremmest undersøge om de nu også kan levere det de tilbyder. Det kan gøres ved at bede dem om at komme med referencer, til hjemmesider som de tidligere har arbejdet med, og skabt resultater for.

Har du brug for hjælp med at optimere din hjemmeside?

Hvis du har læst dette blogindlæg igennem og er nået hertil, så er der en god chance for, at du kan se fordelene ved at få din hjemmeside optimeret. Hvis du ikke selv har de fornødne evner til at klare opgaven, så vil vi meget gerne hjælpe dig. Vi har mange års erfaring med optimering af hjemmesider og SEO generelt. Vi har den fornødne viden og erfaring, hvilket vi også kan dokumentere ved hjælp af tidligere resultater.

Så hvis du er blevet overbevist om, at du har brug for nogle til at hjælpe dig med at få din hjemmeside optimeret, og set i Googles søgeresultater, så er du hjerteligt velkommen til at kontakte os for at få en uforpligtende snak om hvad vi præcist kan gøre, for dig og for din hjemmeside. Du kan enten kontakte os på mail, give os et ring, eller kigge forbi vores kontor til en kop kaffe og en uforpligtende snak.

Skriv en kommentar
Send os en besked